Descarcă gratuit: 11 Cărți care te aduc mai aproape de emoțiile tale

A trecut aproximativ un an de când a început să mă preocupe să fiu eu bine cu mine însămi.
Am început întâmplător, când am dat peste niște conturi pe Social Media căutând cu totul altceva, adică sfaturi și sugestii despre afacerile la început, și citind ce scriau acei oameni acolo, textele lor m-au pus pe gânduri.
Și am început să îi citesc mai mult, să le ascult podcasturile sau să le urmăresc video-urile pe Youtube. Apoi să fac exercițiile propuse de ei, să citesc cărțile recomandate de ei, să urmăresc alți profesioniști pe care îi urmăreau ei.
Practic atunci eram în faza în care realizam că a deveni antreprenor înseamnă a lucra mult și cu tine.
Astăzi aș vrea să își prezint o parte din aceste cărți care m-au ajutat să mă înțeleg și cunosc mai bine, să mă trezesc din inerția cu care trăiam înainte și să îmi pun multe semne de întrebare legate de cum este viața mea și cum vreau să fie.
Eu sunt work in progress, vorbesc doar din perspectiva mea, iar aceste cărți sunt referințele mele. Nu garantez că o să fie și ale tale sau că o să funcționeze în același fel și pentru tine. Dar până nu testezi, nu ai de unde să știi.
Și așa cum am scris și aici, ca să poți crește un copil sănătos emoțional, în primul rând trebuie să fii tu bine cu tine. Ok, nu sunt părinte, nu știu cum e să fii părinte, este simplu să observi și să vorbești dinafară, mi-ai spune.
Dar am fost un copil care s-a confruntat cu multe emoții dificile. Copilul meu interior a ieșit des la suprafață și eu abia acum încep să îl văd și să îl întreb ce are nevoie și de ce zbiară, de ce este supărat, ce se ascunde de fapt în spatele frustrării ș.a.m.d.
Din acea poziție am cusut și setul de Finger Puppets / Mascote pentru degete pentru identificarea emoțiilor și scriu și toate aceste articole despre emoții.
Și mi-e greu să cred că doar eu sunt în situația asta. Sigur mai este cineva și poate îl/o ajută ceea ce scriu și recomand eu aici.
Deci, dacă ai pornit și tu pe calea asta sau vrei să pornești, calea către autenticul tu, fie că ești părinte sau nu, iată cu ce cărți poți începe.
- Psihanaliza basmelor de Bruno Bettelheim este cartea cea mai puțin tehnică, să zic așa. Tratează doar acest aspect, din perspectiva psihanalitică: de ce este benefic pentru copii să cunoască poveștile tradiționale cu tot cu detaliile prea sângeroase și traumatizante.
Am scris un articol întreg despre această carte și de aceea nu vreau să insist acum foarte mult pe ea.
2. Corpul nu uită. Vindecarea traumelor profunde din inconștient de Myriam Brousse și Valerie Peronnet este despre traumele transgenerationale sau intergeneraționale.
Simptomele traumelor se transmit din generație în generație. Te pune pe gânduri și te face să te gândești la părinți, la bunici și străbunici (dacă ai avut norocul să îi cunoști) și la experiențele prin care au trăit ei.
Realizezi dacă și ce simptome ți s-au transmis ție și felul în care le resimte corpul tău. Pentru că tu nu le conștientizezi, dar corpul tău da.
3. Vindecarea copilului interior de Stefanie Stahl este resursa din care poți înțelege foarte bine ce înseamnă acest aspect psihologic pe care îl avem cu toții și care poartă denumirea de copil interior. Cum acesta apare în situații de disconfort emoțional, cum ar fi certuri, discuții în contradictoriu, confruntări etc., și cum ne afectează viața dacă nu începem să trăim în armonie cu el.
Descarcă gratuit mai jos lista completă cu recomandările de carte.
Iar în comentarii poți scrie ce cărți te-au ajutat pe tine, dacă și tu te afli pe acest drum.
Îmbrățișări blănoase!
Descarcă gratuit și:
- Beneficiile jocului cu finger puppets sau mascote pentru degete ce exprimă emoții + resurse utile pentru părinți și copii
- 8 Activități dictractive în familie pentru identificarea și dezvoltarea emoțiilor
- 5 greșeli pe care le fac adulții atunci când copiii manifestă emoții puternice și cum să le corectezi
- Povestea și motivația mea
Distribuie:
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)