8 motive pentru care pisica stă în baie. Oz confirmă 7/8

pisica stă în baie

Nu o singură dată s-a întâmplat să îți surprinzi pisica în baie. Vrei să te speli pe mâini, surpriză: un ghemotoc de blană te împiedică să ajungi la robinet. Vrei să faci duș, surpriză: 2 ochi strălucitori te scrutează direct din cadă. Intri în baie cu gândurile în altă parte, surpriză: aproape te-ai împiedicat de ceva moale de pe covoraș. De ce? Pentru că pisica stă în baie.

Mai rău e când închizi ușa după tine: cineva începe să miaune în disperare, numai să fie lăsată să intre după tine. 

Sună cunoscut?

Iată cele 8 motive pentru care pisica stă în baie

Dacă te-ai întrebat de ce oare pisica stă în baie, iată unele dintre cele mai comune motive. 

Ceea ce este util de specificat încă de la început este faptul că de asta le și iubim, nu? Pentru că uneori sunt destul de ciudate și adorabile și fiecare are preferințele și plăcerile ei nevinovate, în funcție de personalitate.

1. Chiuveta

Este un obiect iubit de pisici datorită formei perfecte de culcuș. Le place să se culcușească în chiuvetă și se simt atât de confortabil încât dorm de-a binelea cu orele.

Oz obișnuia să petreacă foarte mult timp în chiuvetă, mai ales când stăteam în Iași. Și cu noi în baie și fără noi.

De când am venit în Brașov, și-a cam uitat obiceiul. În parte pentru că, în prima chirie în care am stat un an, nu reușea să se așeze în chiuvetă, în parte pentru că, odată cu creșterea și maturitatea, nu îi mai place să stea singur, fizic, într-o cameră.

pisica stă în baie

2. Caută răcoare

În sezonul cald și în zilele toride, blănița îi este dușman. Iar chiuveta, cada sau gresia îi aduce puțină alinare, puțină răcoare. Sau mașina de spălat.

3. Caută liniște

La noi nu cred că este cazul, dar în familiile numeroase sau cu copii, unde gălăgia este mai mare, și pisica simte nevoia de liniște uneori. Și unde este cel mai liniște în casă dacă nu în camera folosită cel mai puțin, adică în baie?

pisica stă în baie
Sursă foto: unsplash.com

4. Îi este sete

Deseori când folosim chiuveta din baie, Oz vine să bea apa direct de la robinet. Cu toate că are bolul lui de apă cu apă proaspătă în el. Aparent, apa curgătoare este foarte iubită de pisici.

Sau doar își bagă boticul să se ude un pic cu apă. Ce să zic, plăcerea lui nevinovată. Mă gândesc pe viitor să îi cumpăr o fântână de apă pentru pisici. 

Dar să dai atenție la acest aspect: dacă vezi că pisica ta este veșnic însetată și tot caută să bea apă, mergi rapid cu ea la veterinar, să nu aibă probleme cu rinichii!

5. Vrea să intre acolo unde nu are acces

Nu știu la tine, dar la noi de foarte mult timp ușile de la baie nu mai stau închise. De când îl avem pe Oz ne-am obișnuit să nu le mai închidem. Desigur, când intrăm în baie, tragem ușa după noi. Dar în rest, Oz are acces în baie oricând dorește. 

Facem asta pentru că la început, când era mic, zgâria de mama focului ușile închise atunci când voia să intre undeva. Așa că prima dată am făcut-o să protejăm ușile. Apoi, ne-am cam obișnuit cu prezența lui în baie de fiecare dată când mergem și noi. Așa că închidem ușa după ce se furișează (așa crede el) Oz.

pisica stă în baie

6. Curiozitatea

Cum spuneam și mai sus, Oz nu suportă să fie de cealaltă parte a ușii închise. Zgârie, miaună, face ca toate orătăniile dacă cumva îl închidem sau rămâne închis într-o cameră. Sau dacă intrăm în baie fără el.

Așa că mereu vine cu noi în baie. Cu toate că nu face nimic deosebit. Doar mustăcește și verifică… gresia, habar n-am. Sau remâne nemișcat și se uită în gol până îl apucă somnul.

7. Vrea atenție

Adică se bagă cu japca în seamă: în chiuvetă când vreau să mă spăl pe mâini, în cadă când vreau să fac baie sau în brațele mele (și face biscuiți pe genunchii mei!) când stau și eu ca omul știi tu unde. Sau se așează pe covoraș, dar jumate pe picioarele mele, și așteaptă să fie mângâiat.

Iar treaba asta s-a repetat de suficient de multe ori, încât a devinit rutină și rar se întâmplă ca Oz să nu vină cu mine în baie. 

pisica stă în baie

8. Unora le place să se joace

Cu hârtia igienică, cu covorașul sau cu cine știe ce alte obiecte, în funcție de preferințe. 

Oz o singură dată mi-a scărmănat rola de hârtie igienică, când era mai mic. În schimb, era extrem de fascinat de felul în care curgea apa în cadă. Dădea târcoale robinetului, dădea cu lăbuța sau, când goleam cada, era gata-gata să atace scurgerea din cauza zgomotelor făcute de apă!

Și tot o singură dată a căzut în cada plină cu apă. Arăta… ca o mâță plouată. Am râs cu lacrimi. De atunci, a devenit mai precaut, dar apa tot a rămas una din fascinațiile lui. Și baia…

pisica stă în baie

Acum ai aflat de ce pisica stă în baie. A ta cam cât timp obișnuiește să petrească acolo? Care sunt motivele din cele 8 menționate pentru care îi place baia?

Comments

Lasă un răspuns