Campanie umanitară pentru animăluțele Vet Crew – Ucraina

coaster ucraina 2

Știm cu toții situația din Ucraina, detaliile sunt de prisos.

Felul în care ne-a găsit vestea și cum am reacționat fiecare, atunci, în februarie, este diferit.

Unii ne-am panicat rău de tot, la propriu, ne-a fost rău fizic numai la gândul că în orice moment ni se poate întâmpla și nouă asta, am plâns până am avut migrene, oboseală, lipsă de concentrare. De griji, de stres, de frustrare că o dăm din una în alta, nici pandemia nu a trecut și uite ce vine peste noi.

Ne-am sunat familia, părinții, frații, bunicii, prietenii, mai ales pe cei care locuiesc aproape de granița cu Ucraina. Le-am luat pulsul, am făcut scenarii și planuri cum i-am scoate de acolo în caz de ceva.

Nu am plâns până m-a durut capul, nici nu am adunat benzină și ulei și nici nu mi-am făcut pașaport. Dar am stat cu inima cât un purice câteva zile, pentru că familiile noastre sunt în Neamț și Iași.

Alții ne-am panicat în alt fel: am început să ne facem pașapoarte, să adunăm provizii, kit-uri de urgență, rezerve de combustibil și ulei. Să ne gândim unde am fugi dacă vine și peste noi.

Alții, în schimb, am început să ajutăm: să adunăm bani, donații, să devenim voluntari, să mergem la vamă, să ne punem la dispoziție proprietățile și resursele pentru a caza refugiați, să cumpărăm art print-uri pe etsy, să donăm bani asociațiilor mai mari sau mai mici etc.

Eu, personal, mă încadrez câte puțin la toate cele de mai sus. Nu am plâns până m-a durut capul, nici nu am adunat benzină și ulei și nici nu mi-am făcut pașaport. Dar am stat cu inima cât un purice câteva zile, pentru că familiile noastre sunt în Neamț și Iași și avem oameni dragi în Botoșani, Cluj, Sighet.

Apoi am început să ajut cu donații în bani ici și colo, unde am rezonat mai bine. Am cumpărat inclusiv art print-uri de pe Etsy de la artiști ucraineni. 

Există 3 reacții instinctive în situații de supraviețuire prezente atât la oameni cât și la animale: freeze, flight sau fight.

Pe măsură ce săptămânile au trecut, am deschis televizorul din ce în ce mai rar, până a devenit obiect de decor. Și nemaifiind la curent cu știrile, am reușit să mă detașez, dar fără să ies de tot din starea mea de freezo-fight.

Există 3 reacții instinctive în situații de supraviețuire prezente atât la oameni cât și la animale: freeze, flight sau fight.

Freeze se întâmplă atunci când pur și simplu nu mai reacționezi, fie de la șoc, fie nu știi ce ar trebui să faci. Pur și simplu îngheți și nu faci nimic. Flight este când fugi ca să supraviețuiești, iar fight când te lupți pentru supraviețuire.

Poți ușor să îți dai seama de ce unii oameni au reacționat cum au reacționat dacă ne raportăm la evenimentele actuale.

Suntem ființe inteligente, avem la dispoziție tehnologia modernă, deci avem opțiuni. Dar animalele? Animalele ce opțiuni au?

Și da, noi, oamenii, chiar dacă nu avem control asupra evenimentelor de proporții globale (pandemie, război), avem totuși opțiuni. Suntem ființe inteligente, avem la dispoziție tehnologia modernă, deci avem opțiuni. 

Dar animalele? Animalele ce opțiuni au?

Sunt convinsă că ai văzut poze sau în realitate refugiați care și-au luat cu ei și animalele de companie. Sau anunțuri de cazare pentru refugiați în care se specifica în mod deosebit că se caută refugiați cu animale de companie, pentru că lor le este cel mai greu să își găsească cazare.

Dar sunt convinsă că nu toți procedează așa și nici nu vreau să îmi imaginez câte animale au fost lăsate în urmă, voit sau de nevoie. 

Mi-am propus un target de 1000 lei și pun la dispoziție 11 coastere pe care le poți cumpăra.

De la Roxana am aflat de Vet Crew și așa am decis să lansez o campanie umanitară pentru ei. 

Vet Crew este format dintr-un cuplu de veterinari care formează și o familie, care se află în Odessa și au în grijă nu doar animalele din clinica lor, ci aprovizionează cu mâncare și alte adăposturi din regiune, în măsura resurselor pe care le au.

Îi urmăresc pe Instagram și postează zilnic în story ce activitate au. Rezonez foarte tare cu tot ceea ce fac și vreau să îi ajut.

Mi-am propus un target de 1000 lei și pun la dispoziție 11 coastere pe care le poți cumpăra.

 • Fiecare coaster costă 100 lei, la care se adaugă transportul prin curier rapid (17 lei). Dacă comanzi mai multe coastere, transportul se achită o singură dată.
 • Din cei 100 lei, 90 lei vor fi donați, iar 10 lei rămân la Ana Crafts pentru: materiale, comision operator plăți online, papetărie necesare pentru împachetare și transport, cheltuielile invizibile și indispensabile pentru desfășurarea activității (internet, curent electric) și puțin pentru efortul meu.
 • Donația va fi făcută prin Paypal după ce strâng suma de 1000 lei sau atât cât se strânge până în Săptămâna Mare inclusiv. Desigur, poți dona și tu direct către ei. Vezi cum.
 • Transportul rămâne gratuit la comenzi de minim 350 lei.
 • Dacă primesc comenzi pentru mai mult de 11 bucăți, cu cel mai mare drag le voi coase!

Coasterul poate fi utilizat ca suport pentru:

 • ceașcă/cană/pahar
 • lumânare
 • mini-ghivece sau mini-vaze
 • obiecte random de decor

 

Cum poți ajuta fără să cumperi?

Distribuie postarea mea pe rețelele de socializare!

 • dacă ești pe Facebook intră aici
 • dacă ești pe Instagram intră aici

Comments

Lasă un răspuns