Descarcă gratuit: 5 greșeli pe care le fac adulții atunci când copiii manifestă emoții puternice și cum să le corectezi

5 GRESELI PE CARE LE FAC ADULTII ATUNCI CAND COPIII MANIFESTA EMOTII PUTERNICE 1

Este extrem de util să acordăm spațiu emoțiilor noastre. Și mai ales să acordăm spațiu emoțiilor copiilor noștri sau cu care intrăm în contact.

Prin acordarea de spațiu nu înseamnă să îi lăsăm singuri atunci când îi vedem că manifestă emoții puternice, mai ales dificile (nu există emoții negative). Ci să fim acolo pentru ei și să îi ajutăm să gestioneze emoția, pentru ca în viitor să învețe să facă asta singuri.

Dacă nu facem asta, apare neglijența emoțională. Iar neglijența emoțională este o traumă. Ea face parte din cele 10 traume ale copilăriei pe care un adult le poate avea, conform testului ACE (Adverse Childhood Experiences).

Cele 5 greșeli sunt observate și trăite de mine fie în familie în calitate de copil, fie la sala de cățărat, în calitate de instructor, unde intru des în contact cu una din cele 4 emoții de bază: frica.

Este pentru prima dată când lucrez cu copii, este și un loc în care foarte ușor ies la iveală emoții puternice, dar și un context excelent de a observa comportamentele adulților (părinți, educatori) în raport cu emoțiile copiilor.

Descarcă gratuit fișierul cu 5 greșeli pe care adulții le fac atunci când copiii manifestă emoții puternice, fie că vorbim de familie, de cadrul școlar, de un spațiu de joacă etc.

La finalul acestuia vei descoperi și care este soluția ca să corectezi aceste greșeli.

URMĂREȘTE-NE

Comments

3 răspunsuri la „Descarcă gratuit: 5 greșeli pe care le fac adulții atunci când copiii manifestă emoții puternice și cum să le corectezi”

  1. […] așa cum am scris și aici, ca să poți crește un copil sănătos emoțional, în primul rând trebuie să fii tu bine cu […]

  2. […] 5 greșeli pe care le fac adulții atunci când copiii manifestă emoții puternice și cum să le c… […]

  3. […] 5 greșeli pe care le fac adulții atunci când copiii manifestă emoții puternice și cum ca să l… […]

Lasă un răspuns