Politica de confidențialitate

Operator: BÎRLIGA ANA MARIA PERSOANA FIZICĂ AUTORIZATĂ, persoana fizica de nationalitate romana, avand sediul social in Iasi, Iasi, sat Lunca Cetatuii, com. Ciurea, str. Frumoasa, nr. 11, camera 1, etaj 1, ap. 3, CUI: 42381210, Nr. Reg. Com. F22/354/2020

Contact: [email protected]

Cand vizitezi site-ul www.anacrafts.ro sau cand apelezi la serviciile Ana Crafts, iti incredintezi datele tale cu caracter personal. Scopul acestei Politici de confidentialitate este sa iti arate ce date se prelucreaza, de ce se prelucreaza si ce se intampla cu ele. Operatorul AnaCrafts este pe deplin constient de faptul ca datele tale personale iti apartin si face tot posibilul sa le prelucreze in siguranta. Nu ofera informatii unor parti terte fara a te informa.

Prin navigarea si/sau achizitionarea de produse de pe site-ul www.anacrafts.ro declari ca ai fost informat in mod adecvat asupra prelucrarii datelor prin parcurgerea acestui document, denumit „Politica de confidentialitate”.

BÎRLIGA ANA MARIA PERSOANA FIZICĂ AUTORIZATĂ prelucreaza prin intermediul www.anacrafts.ro (“Site-ul”) un numar limitat de date cu caracter personal despre dumneavoastra. Prezenta Politica de Confidentialitate (“Politica”) descrie datele prelucrate, scopul prelucrarii, modalitatile de prelucrare si drepturile de care va bucurati in calitate de titular al acestor date.

I. Definitii

www.anacrafts.ro (sau „Site-ul”) este un magazin on line a produselor realizate din fetru.

Potrivit Legii nr. 677/2001 si a Regulamentului (UE) 679/2016 (aplicabil in Romania din 25 mai 2018), BÎRLIGA ANA MARIA PERSOANA FIZICĂ AUTORIZATĂ este operator de date cu caracter personal.

GDPR – reprezinta Regulamentul (UE) 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Date cu caracter personal – înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrare – înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.

BÎRLIGA ANA MARIA PERSOANA FIZICĂ AUTORIZATĂ poate schimba aceasta Politica de confidentialitate in orice moment. Toate actualizarile si modificarile prezentei Politici sunt valabile imediat dupa notificare, pe care o va realiza prin afisare pe acest site.

II. Intrebari si solicitari

Daca ai intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor tale sau doresti sa iti exerciti drepturile legale in legatura cu datele pe care Ana Crafts le detine sau daca ai ingrijorari cu privire la modul in care Ana Crafts trateaza orice problema de confidentialitate, poti scrie la adresa de e-mail: [email protected]

III. Ce informatii sunt colectate?

1. Informatii pe care le furnizezi voluntar

Cand utilizezi formularele de pe site, cand achizitionezi produse pe site, cand contactezi prin telefon sau e-mail sau comunici cu Ana Crafts in orice mod, oferi in mod voluntar informatiile pe care Ana Crafts le prelucreaza. Aceste informatii includ numele, prenumele, numele de onomastica, data nasterii, adresa de e-mail, numarul de telefon, gen, adresa, oras, judet, cod postal.

Oferind aceste informatii, Ana Crafts le pastreaza in conditii de securitate si confidentialitate in baza de date. Ana Crafts va putea comunica, cu acordul dumneavoastra, astfel de date – de exemplu nume, prenume, adresa e-mail, telefon, adresa, oras, judet, cod postal, catre companii cu care se afla in relatii de parteneriat (firme de curierat, institutii bancare, paypal), de exemplu, pentru procesarea comenzilor dvs. Ana Crafts se va asigura ca aceste informatii vor fi pastrate de partenerii Ana Crafts in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei aplicabile.

2. Informatii care se colecteaza automat

Cand navighezi pe site-ul www.anacrafts.ro, este posibil ca Ana Crafts sa colecteze informatii despre vizita ta pe site. Aceste informatii pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare si alte informatii despre modul in care ai interactionat cu site-ul. Ana Crafts poate colecta aceste informatii prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii de similare. Poti vedea ce sunt cookie-urile citind in continuare aceasta pagina.

Temei

In privinta datelor pe care ni le oferi voluntar prin completarea si trimiterea formularelor, prin incheierea unui contract cu Ana Crafts sau prin transmiterea comenzilor on-line si/sau contactarea Ana Crafts in vederea achizitionarii produselor comercializate de Ana Crafts pe site-ul www.anacrafts.ro sau in orice alt mod, prelucrarea acestor date se face in scop contractual si legal.

Atat potrivit legislatiei actuale, cat si potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimtamantul tau nu este cerut in situatia in care prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei obligatii legale sau interesul legitim.

In privinta datelor pe care Ana Crafts le colecteaza automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul. Odata cu accesarea site-ului, iti dai in mod valabil consimtamantul asupra prelucrarii.

IV. In ce scopuri se colecteaza datele?

1. Daca sunteti client al Site-ului, www.anacrafts.ro prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

• pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre dumneavoastra si www.anacrafts.ro, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii transmise catre Ana Crafts, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra si www.anacrafts.ro, definit in cuprinsul Termenelor si Conditiilor. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si www.anacrafts.ro.

• pentru indeplinirea obligatiilor legale care revine www.anacrafts.ro in contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala, precum si in materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea www.anacrafts.ro de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci in imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

• pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms) de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de www.anacrafts.ro, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.

Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare de la momentul accesarii site-ului. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

• in scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatiri experientei oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al www.anacrafts.ro de a imbunatatii permanent experienta clientilor pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

2. Daca sunteti vizitator al Site-ului, www.anacrafts.ro va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati in mod direct in contextul utilizarii Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizati in cadrul sectiunii de contact / intrebari / reclamatii, in masura in care veti contacta site-ul in acest fel.

V. Cat timp se prelucreaza si/sau stocheaza datele?

In principiu, www.anacrafts.ro va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

In cazul in care sunteti client, Ana Crafts va prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina www.anacrafts.ro (de exemplu, in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).

In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos. Dar daca, in acelasi timp, aveti cel putin o comanda activa, cererea de stergere a datelor va putea fi inregistrata numai dupa livrarea produselor si finalizarea ultimei comenzi active.

Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, www.anacrafts.ro va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de www.anacrafts.ro pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

VI. Cum se dezvaluie datele cu caracter personal?

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, www.anacrafts.ro poate dezvalui datele dumneavoastra catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina www.anacrafts.ro in desfasurarea activitatii prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

• Pentru administrarea Site-ului;
• In situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre www.anacrafts.ro prin intermediul Site-ului;
• Pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea Site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;
• Pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
• Pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
• Atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.

VI. Unde se transfera datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal furnizate catre www.anacrafts.ro pot fi transferate in interiorul Romaniei, dar si catre state din Uniunea Europeana.

VII. Care sunt drepturile de care beneficiati?

In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

• dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre www.anacrafts.ro, conform celor descrise in prezentul document;
• dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea www.anacrafts.ro cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare cum ar fi modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
• dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre www.anacrafts.ro a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
• dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
– acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
– in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
– in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
– in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
– in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
– datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.
Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, www.anacrafts.ro sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;

• dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care:
– persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
– operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau
– persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decat cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
• dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre www.anacrafts.ro catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
• dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;
– in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al www.anacrafts.ro sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care www.anacrafts.ro poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
– in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
• dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
• dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.

Aceasta pagina de internet foloseste fisiere de tip cookie. Pentru mai multe informatii cu privire la modul in care se folosesc aceste fisiere, va rugam sa accesati urmatorul link: Politica de cookies.